A gyerek önvédelmi tréningekről. FAQ

sumos

Tényleg szükséges az önvédelem? Miről is szól lényegében? Nem akarom, hogy a gyermekem verekedjen... 

Az önvédelem szükségessége valós dolog, de legkevésbé a verekedésről szól, sokkal inkább a helyzetfelismeréséről és a kommunikációról. És tényleg szükséges, mert sajnos gyermekeink kerültek, kerülnek és kerülhetnek olyan helyzetbe, ahol használniuk kell önvédelmi tudásukat. Ugyanakkor szuper dolog, amitől nem kell félni, mert alapvetően a helyes személyiség kialakulását, kialakítását eredményezi: az önvédelemre képes gyermek racionálisan tudja felállítani kereteit, és egyre inkább önmaga érdekeit - nem a mások legázolása által - képviselni tudó felnőtté válik. 
 
Milyen terepen működik? 

Iskola, utca, edzés, család - mi kell még? 


Hány alkalom szükséges a tanultak működtetéséhez? 

A mély dolgoknak mélyen kell gyökereznie. Nem elég az információ ismerete, annak bizony be is kell égnie. Tapasztalataink szerint kb. öt alkalom szükséges ahhoz, hogy valós krízishelyzetben a gyermek elő tudja venni a tanultakat.  


Szülő-gyerek tréning... De miért? 

A gyerek személyiségének helyes kifejlődéséhez a legnagyobb támaszt a szülők nyújtják. Ám sokszor ők is bizonytalanok, milyen tanáccsal lássák el gyermeküket adott probléma kapcsán (pl. a Pisti verekszik...). A gyerek-szülő tréning magasabb perspektívába emeli az önvédelmi eszköztár használatát: az együttes problémamegoldás sokkal magasabb hatásfokkal működik. 

 
Konkrét problémáim vannak, konkrét megoldásokat szeretnék! Aggódom, félek, hogy gyermekem... 

Érthető! Írd meg nekünk, mitől félsz, kielemezzük, a tréningen névtelenül elővesszük, és közösen begyakoroljuk.  

 karate-student.png

Következő tréning FEBRUÁR 24. Részletek: itt.