gyerek önvédelem

Sok szülő keres meg, hogy ilyen-olyan iskolai „nehéz” helyzetben mi volna a helyes megoldás? Sajnos az is elő-előfordul, hogy gyermekük kellemetlen utcai konfliktusba keveredik.

A valós önvédelem nem egyszerű dolog. Nagyon fontos az önvédelem lélektani hátterének megértése, és olyan speciális szituációk gyakorlása, amelyek segítségével a gyerekek átlátják az agressziós helyzetek szerkezetét, és a modellek elsajátításával kezelni tudják azokat. Ezekre nyújt megoldást intenzív, gyermek önvédelmi képzésünk.

 

A gyermek önvédelmi tréning három célt hivatott szolgálni:

  1. Bűnmegelőzési cél a fiatalok veszélyeztetettség érzetének csökkentése;
  2. Áldozatvédelmi cél a kortársbántalmazás megelőzése;
  3. Egészségnevelési cél a mozgás örömének megélése, az önvédelem lényegének játékos keretek közti felfedezése.

Röviden, az önvédelmi tréning során a fiatalok játékos, élvezetes gyakorlatokkal ismerik meg az önvédelmi helyzetek természetét, konkrét megoldásokat kapnak, amelyekkel elkerülhetik az áldozattá válást.

 

Az agresszió színtere számos lehet, de kiemelt helyszínek az iskola és az utca. A bántalmazó lehet gyerek vagy gyerekek csoportja, és lehet felnőtt. Az önvédelem elsődleges célja a testi konfliktus elkerülése, s csak végső eszköze a fizikai közbelépés.

A tréningek segítségével a gyerekek képessé válnak a konfliktushelyzetek időbeni felismerésére, nagyrészt kommunikációs eszközökkel történő elhárítására, végső esetben hatékony közbelépéssel „egérutat nyerni”.

zille négyzet.jpg

 

Mi jellemzi a tréningeket?

Fontos, hogy a foglalkozás igazából gyerek+szülő tréning: a feladatok nagy része a szülő aktív részvételével zajlik - így egyúttal remek családi program ;)

Jó hangulat, agressziómentes gyakorlási közeg. Megfelelő védőeszközök segítségével (amelyeket az Akadémia biztosít) a gyerekek nyugodtan próbálgathatják ütéserejüket, egymást sosem ütik meg.

A tréningek szakmai szupervízióját Kottek Erik Krav Maga oktató és önvédelemspecialista biztosítja (iskolájáról további infó itt.

 

A tréning időpontja: 2017. december 2. (szombat) 10.00-12.00 (kisebbek), 12.00-14.00 (nagyobbak)

Korosztály: 7-15 éves gyermekek (az iskolaérettség fontos)

Létszám: 10, maximum 12 fő csoportonként

Díj: 8.000 Ft/gyerek

 

FONTOS! A részvételhez nem szükséges a Keiko tagság, külsősök is jöhetnek, a tréning nyílt. A helyeket a jelentkezés sorrendében töltjük fel, a regisztrációt a díj kifizetésével lehet véglegesíteni. Jelentkezni a keikoonvedelem@gmail.com e-mail címen lehet, a befizetés részleteiről válasz emailben tájékoztatunk. A maximum létszám fölött gyerekeket nem tudunk fogadni. Minden gyerekhez egy szülő aktív jelenléte szükséges!

aedcc17ed86e7205c4ed2a9e86fc29be--sumo-wrestler-funny-kids.jpg