önvédelem plakát

 

Gyerekönvédelem az iskolai és utcai agresszió kezeléséért

ISMÉT!

Intenzív gyerek tréning az Akadémián újaknak és/vagy ismétlőknek!

 

Sok szülő keres meg, hogy ilyen-olyan iskolai „nehéz” helyzetben mi volna a helyes megoldás? Sajnos az is elő-előfordul, hogy gyermekük kellemetlen utcai konfliktusba keveredik.

A valós önvédelem nem egyszerű dolog. Nagyon fontos az önvédelem lélektani hátterének megértése, és olyan speciális szituációk gyakorlása, amelyek segítségével a gyerekek átlátják az agressziós helyzetek szerkezetét, és a modellek elsajátításával kezelni tudják azokat.

A gyermek önvédelmi tréning három célt hivatott szolgálni:

  1. Bűnmegelőzési cél a fiatalok veszélyeztetettség érzetének csökkentése;
  2. Áldozatvédelmi cél a kortársbántalmazás megelőzése;
  3. Egészségnevelési cél a mozgás örömének megélése, az önvédelem lényegének játékos keretek közti felfedezése.

Röviden, az önvédelmi tréning során a fiatalok játékos, élvezetes gyakorlatokkal ismerik meg az önvédelmi helyzetek természetét, konkrét megoldásokat kapnak, amelyekkel elkerülhetik az áldozattá válást.

Az agresszió színtere számos lehet, de kiemelt helyszínek az iskola és az utca. A bántalmazó lehet gyerek vagy gyerekek csoportja, és lehet felnőtt. Az önvédelem elsődleges célja a testi konfliktus elkerülése, végső eszköze a fizikai közbelépés.

A tréningek segítségével a gyerekek képessé válnak a konfliktushelyzetek időbeni felismerésére, nagyrészt kommunikációs eszközökkel történő elhárítására, végső esetben hatékony közbelépéssel „egérutat nyerni”.

 

Mi jellemzi a tréningeket?

Fontos, hogy a foglalkozás igazából gyerek+szülő tréning: a feladatok nagy része a szülő aktív részvételével zajlik. Remek családi program ;)

Jó hangulat, agressziómentes gyakorlási közeg. Megfelelő védőeszközök segítségével (amelyeket az Akadémia biztosít) a gyerekek nyugodtan próbálgathatják ütéserejüket, egymást sosem ütik meg.

A tréningek szakmai szupervízióját Kottek Erik Krav Maga oktató és önvédelemspecialista biztosítja (iskolájáról további infó: www.km5.hu).

 

A tréning időpontja: 2018. február 24. (szombat)

                kicsik: 10.30-12.30

                nagyok: 13.00-15.00

Korosztály: 7-15 éves gyermekek (az iskolaérettség fontos)

Létszám: 10, maximum 12 fő

Díj: 8.000 Ft/1 gyerek(+ 1 szülő)

FONTOS! A részvételhez nem szükséges a Keiko tagság, külsősök is jöhetnek. A helyeket a jelentkezés sorrendében töltjük fel, a maximum létszám fölött gyerekeket nem tudunk fogadni. Minden gyerekhez egy szülő aktív jelenléte szükséges!

Jelentkezés: keikoonvedelem@gmail.com (válaszlevélben tájékoztatunk a részletekről)

Kedvcsináló beszámoló: itt

A korábbi tréningről képek: itt.